Mažiau pridėtinio cukraus užkandžiuose ir skanumynuose? Misija įmanoma!

Keletas paprastų efektyvių būdų, kaip išvengti pridėtinio cukraus renkantis užkandžius ir skanumynus.

Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti sudėtinga užduotis, nes pridėtinis cukrus daugumoje užkandžių ir skanumynų „slepiasi“ įvairiausiais pavidalais ir, atrodo, kad jo niekaip nepavyks išvengti. Tačiau sumažinti pridėtinio cukraus vartojimą tikrai įmanoma. Štai keletas paprastų būdų, kaip tai padaryti.

Atidžiai skaitykite užkandžių ir skanumynų etiketes

  • ️Peržiūrėkite visas produkto sudėtines dalis.
  • Atkreipkite dėmesį į angliavandenių skaičių ir kokią jų dalį sudaro cukrų kiekis.
  • Rinkitės tuos produktus, kurių sudėtyje yra mažiau cukrų.

Cukrų keiskite sveikesnėmis alternatyvomis

  • Gamindami skanumynus ir užkandžius, cukrų keiskite natūralios kilmės saldikliais – pavyzdžiui, Stevijos, Monk Fruit lašiukais, eritritoliu, ksilitoliu.
  • Užkandžius ir skanumynus gardinkite riešutais, vanile, apelsinų ar citrinų ekstraktais, įvairiais prieskoniais – cinamonu, muskatu, imbieru, mėgaukitės vaisiais ir uogomis.
  • Parduotuvėje rinkitės tokius užkandžius, saldumynus ir skanėstus, kurie saldinti cukraus pakaitalais ir saldikliais, ir sudėtyje – mažas cukrų kiekis.

Nereikalaukite iš savęs per daug

  • Cukraus kiekį mažinkite palaipsniui ir užkandžius bei saldumynus su pridėtiniu cukrumi į sveikesnes alternatyvas keiskite palengva.
  • Nuosaikumas sau ir savęs įsiklausymas – labai svarbu, nepamirškite to!

Mažiau arba visai pridėtinio cukraus neturinčių užkandžių, saldumynų ir skanėstų atrasite specializuotoje e-parduotuvėje DIASIDE.COM. Išsirinkite jūsų skoniui ir mitybos poreikiams tinkamiausius užkandžius ir skanumynus!